Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Przecierana zupa rybna
Przecierana zupa rybna - składniki:
Przecierana zupa rybna - sposób przygotowania:
Filety myjemy, osuszamy, wkładamy do garnka, dodajemy oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę, obranego i pokrojonego ziemniaka, wrzucamy liść laurowy. Zalewamy zimną wodą (ok. 1 i 1/2 l), doprowadzamy do wrzenia, gotujemy zupę na małym ogniu, aż składniki będą całkiem miękkie. Przecedzamy wywar do drugiego garnka, a jarzyny i rybę przecieramy przez sitko i łączymy z wywarem. Śmietanę łączymy z chrzanem i mąką, mieszając, powoli wlewamy do garnka z zupą. Zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką. Podajemy ze zrumienionymi na sklarowanym maśle grzankami z ciemnego chleba.
- 600 g filetów rybnych
- porcja włoszczyzny
- ziemniak
- liść laurowy
- szklanka śmietany 18%
- kawałek korzenia chrzanu
- łyżka mąki
- pieprz
- sól
- posiekana natka pietruszki
- Do podania:
- grzanki z chleba
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki