Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Przecierana zupa rybna

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Przecierana zupa rybna - składniki:
Przecierana zupa rybna - sposób przygotowania: Filety myjemy, osuszamy, wkładamy do garnka, dodajemy oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę, obranego i pokrojonego ziemniaka, wrzucamy liść laurowy. Zalewamy zimną wodą (ok. 1 i 1/2 l), doprowadzamy do wrzenia, gotujemy zupę na małym ogniu, aż składniki będą całkiem miękkie. Przecedzamy wywar do drugiego garnka, a jarzyny i rybę przecieramy przez sitko i łączymy z wywarem. Śmietanę łączymy z chrzanem i mąką, mieszając, powoli wlewamy do garnka z zupą. Zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką. Podajemy ze zrumienionymi na sklarowanym maśle grzankami z ciemnego chleba.