Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Imbirowe śledzie z orzechami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Imbirowe śledzie z orzechami - składniki:
Imbirowe śledzie z orzechami - sposób przygotowania: Śledzie zalewamy mlekiem, odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce. Następnie płuczemy je, osuszamy, usuwamy skórę i ości, kroimy na dzwonka. Zagotowujemy olej z imbirem i przyprawami. Kawałki śledzi układamy w słoju, zalewamy wystudzoną zalewą, przykrywamy i na 2-3 dni wstawiamy do lodówki. Na dzień przed podaniem przygotowujemy sos orzechowy. Miód mieszamy z octem, imbirem, piernikiem i orzechami. Śledzie wyjmujemy z zalewy, układamy na półmisku, obkładamy sosem, przykrywamy folią i na 2-3 godziny wstawiamy do lodówki. Podajemy udekorowane orzechami i natką.