Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makowiec bez mąki
Makowiec bez mąki - składniki:
Makowiec bez mąki - sposób przygotowania:
Jajka rozbijamy, oddzielając żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem, a białka ubijamy mikserem na sztywną pianę. Zmielony mak starannie mieszamy z masą żółtkową, aromatem, orzechami, migdałami i bułką tartą, a na końcu - z pianą z białek. Przekładamy masę do podłużnego lub okrągłego prodiża wysmarowanego masłem, posypanego bułką tartą i pieczemy około 40 minut. (Możemy oczywiście przełożyć ciasto do zwykłej formy, przykryć folią aluminiową i upiec w piekarniku). Przestudzone polewamy gotową polewą czekoladową lub lukrem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki