Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z farro

Autor
A A A
  • Sałatka z farro

    Fot. Marcin Kiełbiewski

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z farro - składniki:
Sałatka z farro - sposób przygotowania: Farro moczymy przez 12 godzin i gotujemy 20 min, aż zmięknie. Możemy też ugotować ziarna bez namaczania w szybkowarze (farro i woda w proporcji 1:2) i zostawić w zamkniętym urządzeniu do ostygnięcia. Rukolę myjemy i osuszamy, pomidorki kroimy. Wrzucamy do miski, dodajemy parmezan oraz farro i mieszamy. Doprawiamy solą, octem i oliwą.

Informacje o Sałatka z farro

  • Ziarno gladiatorów

    Ziarno gladiatorów

    ; zupa (minestra di farro) to jedno z najpopularniejszych umbryjskich dań. Farro wykorzystywane jest też chętnie w kuchni toskańskiej - przyrządza sięz niego sałatki z fasolą i oliwą, podawane na ciepło, a także esencjonalne zupy. Sałatka z farro(dla 2 osób