Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto z Guinnessem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ciasto z Guinnessem - składniki:
Ciasto z Guinnessem - sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy z sodą i przyprawami. Ucieramy z masłem i cukrem przez 5-10 minut, aż powstanie krem. Dodajemy jajka i dalej ucieramy, aż składniki ładnie się połączą. Migdały siekamy i razem z rodzynkami, skórką i suszonymi owocami dodajemy do ciasta. Na końcu wlewamy Guinnessa i starannie mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej tortownicy o śr. 20 cm. Pieczemy je w piekarniku w temp. 150°C przez ok. 2 godziny. Po 90 min pieczenia należy sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone. Po upieczeniu studzimy je w otwartym piekarniku przykryte papierowym ręcznikiem.
"Małe piwko", scenariusz: samo życie, reżyseria: Maklakiewicz i Himilsbach

Informacje o Ciasto z Guinnessem

  • Przepisy z piwem na Dzień Piwowara!

    Przepisy z piwem na Dzień Piwowara!

    - sprawdź Tradycyjnie na Ugotuj.to coś dla prawdziwych koneserów czekolady. Jeśli jesteś czekoladoholikiem koniecznie spróbuj intrygującego smaku kakao, "pogłębionego" goryczką ciemnego piwa. Najpopularniejsze trunki typu stout, polecane do tego przepisu, to Guinness i Murphy's. Ciasto