Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa gaudes (z m±ki kukurydzianej)
Zupa gaudes (z m±ki kukurydzianej) - składniki:
Zupa gaudes (z m±ki kukurydzianej) - sposób przygotowania:
Wlewamy do garnka 500 ml zimnej wody, wsypujemy m±kę, kaszkę i sól. Cały czas energicznie mieszaj±c, gotujemy na małym ogniu i doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu wlewamy mleko niewielkim strumieniem. Ci±gle mieszamy i czekamy, aż zupa ponownie się zagotuje. Podajemy z groszkiem ptysiowym i ¶mietan±, posypujemy ¶wieżo zmielonym pieprzem.
- 10 dag m±ki kukurydzianej
- 15 dag drobnej kaszki kukurydzianej
- 250 ml mleka
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
- 10 dag gęstej ¶mietany (do przybrania)
- groszek ptysiowy
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka ¶ledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki