Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grochówkowy kapuśniak

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grochówkowy kapuśniak - składniki:
Grochówkowy kapuśniak - sposób przygotowania: Groch, oczyszczone i pokrojone w plasterki marchewkę i pietruszkę zalewamy 3 l wrzątku. Gotujemy 5 minut. Dodajemy obrane i umyte ziemniaki, pokrojone w kostkę. Gotujemy dalsze 15 minut. Wkładamy pokrojoną kapustę. Przyprawy podsmażamy na 3 łyżkach oleju i wkładamy do zupy. Gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Tofu kroimy w kostkę, przysmażamy na oliwie i dorzucamy do zupy. Przyprawiamy solą,  pieprzem i maggi. Gotujemy ok. 5 minut.