Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Oliwki z migdałami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Oliwki z migdałami - składniki:
Oliwki z migdałami - sposób przygotowania: Na mocno rozgrzaną patelnię wsypujemy migdały i podgrzewamy przez kilka minut, aż się lekko zrumienią. Wlewamy oliwę, doprawiamy solą i podsmażamy przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Odstawiamy migdały do wystygnięcia, a następnie mieszamy z oliwkami i posypujemy drobno posiekanym oregano. Oliwki z prażonymi migdałami są idealną przekąską do wina. Koniecznie doprawcie je grubo zmieloną solą, która będzie lekko chrupała w zębach.

Informacje o Oliwki z migdałami

  • Menu dnia inspirowane smakami Maroka

    Menu dnia inspirowane smakami Maroka

    ciepłym bulionem, wymieszaj i odstaw na pół godziny. Po tym czasie ustaw rondel na średnim ogniu i duś potrawę pod przykryciem około 15-20 minut, aż mięso będzie miękkie. Cytryny pokrój w plastry i usuń pestki. Do dania dodaj oliwki, cytryny, migdały, natkę pietruszki i sok z cytryny. Wymieszaj, dopraw

  • Kiszonki - jedz na zdrowie!

    Kiszonki - jedz na zdrowie!

    godziny. Po tym czasie ustaw rondel na średnim ogniu i duś potrawę pod przykryciem około 15-20 minut, aż mięso będzie miękkie. Cytryny pokrój w plastry i usuń pestki. Do dania dodaj oliwki, cytryny, migdały, natkę pietruszki i sok z cytryny. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i podgrzewaj jeszcze przez 5-7

  • Kurczak egzotycznie - z pysznymi dodatkami

    Kurczak egzotycznie - z pysznymi dodatkami

    duś potrawę pod przykryciem około 15-20 minut, aż mięso będzie miękkie. Cytryny pokrój w plastry i usuń pestki. Do dania dodaj oliwki, cytryny, migdały, natkę pietruszki i sok z cytryny. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i podgrzewaj jeszcze przez 5-7 minut. Podawaj na ciepło z chlebem lub ziemniakami

  • Cytryna - słodko, wytrawnie, egzotycznie

    Cytryna - słodko, wytrawnie, egzotycznie

    i usuń pestki. Do dania dodaj oliwki, cytryny, migdały, natkę pietruszki i sok z cytryny. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem i podgrzewaj jeszcze przez 5-7 minut. Podawaj na ciepło z chlebem lub ziemniakami. Autor: Aneta Kosiba Kiszone cytryny przygotowuje się podobnie jak kiszone ogórki - soląc