Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Biała zupa rybna z pulpetami
Biała zupa rybna z pulpetami - składniki:
Biała zupa rybna z pulpetami - sposób przygotowania:
Rybę sprawiamy i filetujemy. Z resztek rybnych, obranej włoszczyzny, cebul, ziela angielskiego oraz pieprzu gotujemy wywar. Solimy do smaku. Filety mielemy, dodajemy jajka i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy małe pulpeciki, ostrożnie wkładamy je do wywaru rybnego i gotujemy. Wyjmujemy, a do zupy dodajemy cienko pokrojone pory. Kiedy się ugotują, zabielamy zupę śmietanką. Podajemy z pulpetami i posiekaną natką.
- 1 szczupak (ok. 1.5 kg)
- 1 pęczek włoszczyzny
- 2 duże cebule
- po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
- sól
- 2 jajka
- 2 pory
- 1 opakowanie (250 ml) śmietanki 30%
- pęczek natki
Informacje o Biała zupa rybna z pulpetami
-
Zupa rybna 3 razy
sito, na którym zatrzymają się ości. Uzyskany jedwabisty krem zagotowujemy jeszcze raz, pod koniec dodając masło. Biała zupa rybna z pulpetami (dla 6 osób) 1 szczupak (ok. 1,5 kg), 1 pęczek włoszczyzny, 2 duże cebule, po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, sól, 2 jajka, 2 pory
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki