Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Biała zupa rybna z pulpetami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Biała zupa rybna z pulpetami - składniki:
Biała zupa rybna z pulpetami - sposób przygotowania: Rybę sprawiamy i filetujemy. Z resztek rybnych, obranej włoszczyzny, cebul, ziela angielskiego oraz pieprzu gotujemy wywar. Solimy do smaku. Filety mielemy, dodajemy jajka i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy małe pulpeciki, ostrożnie wkładamy je do wywaru rybnego i gotujemy. Wyjmujemy, a do zupy dodajemy cienko pokrojone pory. Kiedy się ugotują, zabielamy zupę śmietanką. Podajemy z pulpetami i posiekaną natką.

Informacje o Biała zupa rybna z pulpetami

  • Zupa rybna 3 razy

    Zupa rybna 3 razy

    sito, na którym zatrzymają się ości. Uzyskany jedwabisty krem zagotowujemy jeszcze raz, pod koniec dodając masło. Biała zupa rybna z pulpetami (dla 6 osób) 1 szczupak (ok. 1,5 kg), 1 pęczek włoszczyzny, 2 duże cebule, po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, sól, 2 jajka, 2 pory