Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladka z kaczki i foie gras z konfiturą z kumkwata i mille-feuille z buraczków

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Roladka z kaczki i foie gras z konfiturą z kumkwata i mille-feuille z buraczków - składniki:
Roladka z kaczki i foie gras z konfiturą z kumkwata i mille-feuille z buraczków - sposób przygotowania: Robimy roladkę. Kaczkę smażymy w głębokim oleju (ok. 130°C) z dodatkiem cynamonu, rozmarynu i wanilii. Studzimy i obieramy mięso. Kroimy w drobną kostkę i mieszamy z foie gras. Szynkę rozkładamy na folii aluminiowej, nakładamy farsz z kaczki i foie gras. Zwijamy roladkę i pieczemy ok. 15 min w 150°C. Robimy konfiturę. Cukier rozpuszczamy na patelni, aby ładnie się skarmelizował. Owoce kumkwata kroimy w plasterki i usuwamy pestki. Cebulę kroimy w półplasterki. Wrzucamy kumkwata i cebulę do karmelu, podlewamy wywarem jarzynowym i dusimy do miękkości. Robimy mille-feuille. Buraki kroimy w bardzo cienkie plastry, marynujemy w oliwie, occie i miodzie przez ok. 2 godziny. Następnie układamy piramidkę, przekładając plastry buraczków kozim serkiem.