Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kawa po kapitańsku

Autor
A A A
  • Kawa po kapitańsku

    Fot. Marcin Kiełbiewski

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kawa po kapitańsku - składniki:
Kawa po kapitańsku - sposób przygotowania: Brandy podgrzewamy z łyżeczką cukru - do czasu, aż cukier się rozpuści. Z żółtka i drugiej łyżeczki cukru kręcimy kogel-mogel. Gorącą brandy wlewamy do pucharka. Na brandy wylewamy świeżo zaparzoną kawę, a na kawę - kogel-mogel. Aby kawa po kapitańsku smakowała jak należy, trzech warstw nie mieszamy ze sobą.

Informacje o Kawa po kapitańsku

  • Rozgrzej się

    Rozgrzej się

    . 30 ml) 1 filiżanka kawy espresso 1 żółtko 2 łyżeczki cukru Brandy podgrzej z łyżeczką cukru - do czasu, aż cukier się rozpuści. Z żółtka i drugiej łyżeczki cukru ukręć kogel-mogel. Gorącą brandy wlej do pucharka. Na brandy wylej świeżo zaparzoną kawę, a na kawę - kogel-mogel. Aby kawa po

  • Brandy - drinki, jak pić, z czym pić brandy. Przepisy na drinki z brandy

    Brandy - drinki, jak pić, z czym pić brandy. Przepisy na drinki z brandy

    Wszystkie składniki umieszczamy w shakerze, następnie energicznie potrząsamy. Przez sitko przelewamy do kieliszka koktajlowego. Kawa po kapitańsku Składniki: mały kieliszek (ok. 30 ml) brandy filiżanka kawy espresso żółtko 2 łyżeczki cukru Brandy podgrzewamy z łyżeczką cukru - do momentu, aż cukier się