Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chrupiące ostre skrzydełka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Chrupiące ostre skrzydełka - składniki:
  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • Marynata:
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • sok z 2 cytryn
  • 1 pęczek posiekanej kolendry
  • 4 łyżki miodu
  • 1 posiekana papryczka chilli
  • sól
Chrupiące ostre skrzydełka - sposób przygotowania: Mieszamy składniki marynaty (jeśli nie lubimy zbyt ostrych potraw, usuwamy pestki z chilli). Skrzydełka wkładamy do miski lub plastikowej torebki, wlewamy marynatę i mieszamy (torebkę zawiązujemy). Trzymamy w lodówce przez minimum 6 godzin. Osączone z marynaty skrzydełka przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy przez 45 minut w temp. 200°C na środkowej półce piekarnika, odwracając je od czasu do czasu, aby równomiernie się upiekły.