Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Piersi kurczaka w sosie estragonowym
Piersi kurczaka w sosie estragonowym - składniki:
Piersi kurczaka w sosie estragonowym - sposób przygotowania:
Z wina, musztardy oraz 1 łyżeczki estragonu przygotowujemy marynatę, wkładamy do niej umyte i przekrojone wzdłuż na pół piersi kurczaka, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 5 godzin. Osączamy z marynaty, solimy i obsmażamy na maśle. Do marynaty dodajemy pozostały estragon, śmietanę roztrzepaną z kremówką oraz brandy. Gotujemy na małym ogniu, stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy pieprzem i solą. Piersi układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem pozostałym po smażeniu mięsa i polewamy sosem. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko, dekorujemy natką.
Sprinterski przepis na piersi z kurczaka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki