Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Śledzie w oleju lnianym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Śledzie w oleju lnianym - składniki:
Śledzie w oleju lnianym - sposób przygotowania: Cebulę siekamy, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i filety, (autor przepisu nie moczy śledzi, ale kto woli mniej słone, może włożyć je na godzinę do mleka), wszystko zalewamy olejem i wstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Zamarynowane śledzie podajemy z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach. *Artur Moroz autor przepisów, szef i właściciel restauracji Bulaj w Sopocie, w której serwuje m.in. rosyjską zupę rybną soljankę, ryby sezonowe; od witlinka i troci przez turbota po gładzicę i, przede wszystkim, śledzie na różne sposoby. Chce namówić lokalne władze do uruchomienia największego na Pomorzu targu rybnego.