Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sycąca zupa pomidorowa z kiszoną kapustą i kluskami

Autor
A A A
  • Sycąca zupa pomidorowa z kiszoną kapustą i kluskami

    Fot. Shutterstock

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sycąca zupa pomidorowa z kiszoną kapustą i kluskami - składniki:
Sycąca zupa pomidorowa z kiszoną kapustą i kluskami - sposób przygotowania: Drobno posiekaną kapustę podsmażamy na oleju. Przekładamy do garnka. Dodajemy pomidory, żurawinę, czosnek, listki laurowe, jałowiec i pokrojoną w dość grube plastry kiełbasę. Gotujemy, uzupełniając bulionem. Doprawiamy ziołami, solą, pieprzem i cukrem. Przygotowujemy kluski. Roztrzepujemy jajka, dodajemy wodę, powoli dosypujemy mąkę, ucierając gęste, gładkie ciasto. Solimy. Wlewamy łyżką stołową na wrzącą, osoloną wodę z odrobiną oliwy. Gdy kluski wypłyną, odcedzamy i układamy na talerzach. Uzupełniamy zupą.