Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa kasztanowa
Zupa kasztanowa - składniki:
Zupa kasztanowa - sposób przygotowania:
Gotujemy kasztany w wodzie. Wyjmujemy, obieramy ze skórki. Jedną trzecią kasztanów miksujemy, resztę odkładamy. Gotujemy rosół z utartą gałką, selerem i przetartymi kasztanami. Solimy, pieprzymy. Po półgodzinie dodajemy śmietanę. Zagotowujemy i dorzucamy pozostałe kasztany. W razie potrzeby jeszcze przyprawiamy i pozwalamy zupie ?pykać? przez następne 45 minut. Podajemy. Do napełnionych talerzy możemy włożyć płatki trufli lub cienkie plasterki foie gras.
- 1 kg kasztanów
- 1 litr rosołu z kury
- 1/2 małej gałki muszkatołowej
- 6 listków selera
- sól
- pieprz
- 1 litr słodkiej śmietany
- płatki trufli lub kawałek foie gras
Informacje o Zupa kasztanowa
-
Madera. Tradycja kontra plastik
W Jaquet, tradycyjnej knajpce na sześć stolików mieszczącej się w głównym mieście Madery Funchal, pozostawienie czegokolwiek na talerzu nie jest w dobrym tonie. - Jak to zjedzone?! Ja tu widzę pełny talerz! Zabierać mi się do jedzenia, inaczej nie wypuszczę! - Maria José
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki