Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jambalaja z karpia
Jambalaja z karpia - składniki:
Jambalaja z karpia - sposób przygotowania:
Pokrojone jarzyny (prócz pomidorów) usmaż (5 minut) na oliwie. Dodaj pomidory, sos pomidorowy, wywar rybny, natkę i przyprawy. Duś, aż pomidory się rozgotują, a sos odparuje. Oczyszczonego karpia dodaj w całości i duś z jarzynami lub usmaż go oddzielnie (ze skórą). Podawaj z sosem jarzynowym.4-6 porcji, 40 minut
- 1 kg karpia
- 2 łyżki oliwy
- 1 posiekana cebula
- 1 pokrojona w kostkę papryka
- 1 pokrojona w kostkę marchew
- 1 pokrojona łodyga selera naciowego
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 3 obrane
- oczyszczone z pestek i posiekane pomidory
- 250 ml sosu pomidorowego
- 250 ml wywaru rybnego
- 5 dag posiekanej natki
- 2 liście laurowe
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka białego pieprzu
- 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego lub chili
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki