Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zefir malinowy ze śmietanką
Zefir malinowy ze śmietanką - składniki:
Zefir malinowy ze śmietanką - sposób przygotowania:
Lekko rozmrażamy maliny, miksujemy w blenderze. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do nich mus malinowy. Miksujemy na puszystą masę. Mieszamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Śmietankę ubijamy na sztywno, mieszamy z masą malinową, przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin. Przed podaniem robimy polewę. Maliny podgrzewamy z cukrem. Mieszamy delikatnie, aby owoce się nie rozpadły. Zefir podajemy w pucharkach, polany gorącymi malinami i przybrany płatkami migdałowymi.
Informacje o Zefir malinowy ze śmietanką
-
Owoc na poczekaniu
Zefir malinowy ze śmietanką (dla 12 osób) 50-70 dag mrożonych malin 2 białka 30 dag cukru pudru
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki