Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Galareta curry z tuńczykiem i migdałami
Galareta curry z tuńczykiem i migdałami - składniki:
Galareta curry z tuńczykiem i migdałami - sposób przygotowania:
Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie, rozpuszczamy w gorącej. Powoli wlewamy do twarożku, cały czas mieszając, aby masa była gładka. Łączymy z sokiem cytrynowym, curry, solą i roztartym czosnkiem, dodajemy posiekaną dymkę i drobno pokrojoną paprykę, kawałeczki osączonego tuńczyka i migdały. Masą napełniamy 6 kubeczków lub miseczek, wstawiamy do lodówki. Gdy masa prawie stężeje, dekorujemy wierzch listkami natki i oliwkami pokro-jonymi w plasterki. Odstawiamy, by galaretka całkiem zastygła.
- 2 małe torebki (po 7 g) żelatyny
- 1/2 szklanki zimnej wody
- 1 szklanka gorącej wody
- 2 opakowania (po 200 g) kremowego twarożku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 ząbek czosnku
- 2 cebulki dymki (tylko zielone części)
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 puszki (po 185 ml) w sosie własnym tuńczyka
- 1/2 szklanki migdałów pokrojonych w słupki i lekko uprażonych na suchej patelni
- do dekoracji natka i zielone oliwki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki