Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kurczak w pomarańczach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kurczak w pomarańczach - składniki:
Kurczak w pomarańczach - sposób przygotowania: Kawałki kurczaka nakłuwamy ostrym nożem, oprószamy solą i pieprzem. Mieszamy wszystkie składniki marynaty i nacieramy mięso. Zostawiamy przynajmniej na 3 godziny (lub na całą noc). Pomarańczę kroimy na grube plastry. Układamy mięso i plastry pomarańczy w żaroodpornym naczyniu, dodajemy resztę marynaty. Na niecałą godzinę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Co jakiś czas polewamy mięso sosem, który powstanie podczas pieczenia.

Informacje o Kurczak w pomarańczach

  • Menu dnia z królewską sałatką z chili

    Menu dnia z królewską sałatką z chili

    Coś dla fanów pikantnych smaków. Prosta sałatkę z pomidorów i cebulki, doprawiliśmy chili, pepperoni, czosnkiem oraz sosem worcestershire. Podawaj ją do dań z drobiu, np. pieczonego kurczaka. Zobacz przepis na Sałatka królowej Saby z chili Zwykły kuskus nabiera wyrazu, jeśli przyprawisz go odpowied