Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapki BLT z jajkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kanapki BLT z jajkiem - składniki:
Kanapki BLT z jajkiem - sposób przygotowania: Chleb opiekamy w tosterze. Smażymy jajka sadzone z dwóch stron. Boczek podsmażamy przez kilka minut na chrupko. Każdą kromkę smarujemy musztardą i majonezem (lub obkładamy piklami). Na to kładziemy jajko sadzone, boczek, liść umytej i osuszonej sałaty, żółty ser oraz plasterek pomidora. Przykrywamy drugim tostem, lekko przyciskamy i kroimy po przekątnej na pół. Najlepiej smakują na ciepło. BLT to skrót od ang. bacon, lettuce, tomato (bekon, sałata, pomidor). Moja wersja nieco różni się od klasycznej - przyrządziłem kanapkę z dwustronnie obsmażonym jajkiem.
Faszerowane jaja w skorupkach