Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rosół z ryby
Rosół z ryby - składniki:
Rosół z ryby - sposób przygotowania:
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Następnie wkładamy do 2 l wrzącej wody, dodajemy liście laurowe oraz przyprawę do ryby i gotujemy na wolnym ogniu 40 min. Solimy. Rybę czyścimy i kroimy na duże kawałki. Wywar warzywny przecedzamy przez sito, dolewamy wino i doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy rybę i gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 40 min. Rosół przecedzamy, doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny. Z kawałków ryby ściągamy skórę i starannie oczyszczamy je z ości. Dzielimy na mniejsze porcje. Rosół podajemy z krewetkami (obgotowanymi lub obsmażonymi) i kawałkami ryby, posypany natką.
- 1 por
- 2 marchewki
- 1/2 średniego selera
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 2 liście laurowe
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 kg ryby
- np. morszczuka
- 10 dag krewetek (mogą być z puszki lub mrożone)
- 2 szklanki białego wina
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżeczki przyprawy do ryb
- sól
- pieprz
Jak uratować zbyt tłusty rosół?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki