Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Liście winogron z fetą
Liście winogron z fetą - składniki:
Liście winogron z fetą - sposób przygotowania:
Jeśli mamy świeże liście, rozbijamy tłuczkiem ich grube żyłki, a następnie podgotowujemy liście w osolonej wrzącej wodzie przez 2 minuty. Ser dzielimy na 16 porcji i każdą, wraz z połówką oliwki, zawijamy w jeden liść - jak gołąbki. W naczyniu żaroodpornym układamy resztę liści, a na nich 'gołąbki'. Polewamy mieszanką wody, cukru i octu. Zapiekamy przez 30 minut w 180°C.
- 16 liści winogron + 4 dodatkowe (w sezonie używamy liści świeżych poza sezonem ze słoika kupimy je w sklepach typu kuchnie świata
- 200 g fety
- 8 oliwek bez pestek (przeciętych na pół)
- cukier
- woda
- 2 łyżki białego octu winnego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki