Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grzanki z kalmarami i chorizo
Grzanki z kalmarami i chorizo - składniki:
Grzanki z kalmarami i chorizo - sposób przygotowania:
Bagietkę kroimy na cienkie kromki (o grub. 1 cm), układamy na blasze wyściełanej pergaminem. Zapiekamy w 180°C przez 10-15 minut, aż będą złociste. Wyjmujemy głowy kalmarów, usuwamy ?plastikowy? kolec, który jest w środku tuby. Skórkę wystarczy oderwać czubkiem noża, reszta zejdzie bez problemu. Kalmary rozcinamy, usuwamy przezroczystą błonę i kroimy na małe kawałeczki, a chorizo w drobną kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy chorizo z kalmarami i smażymy 3-4 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyjmujemy grzanki z piekarnika, układamy na każdej kalmary z kiełbasą, polewamy sosem ze smażenia, posypujemy skórką i skrapiamy sokiem z cytryny.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki