Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierś perliczki faszerowana kurkami
Pierś perliczki faszerowana kurkami - składniki:
Pierś perliczki faszerowana kurkami - sposób przygotowania:
Kroimy w drobną kostkę jedną cebulę, przesmażamy na oleju z masłem i z pokrojonymi na drobne kawałki kurkami. Mieszamy z natką i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Piersi perliczki nacieramy solą i pieprzem, nacinamy w nich kieszenie, faszerujemy je przygotowaną masą kurkową i obsmażamy. Resztę cebuli kroimy w piórka i smażymy do lekkiego zrumienienia. Przyprawiamy do smaku, podlewamy winem i dusimy na wolnym ogniu. Wyparowane wino uzupełniamy kolejną porcją tak długo, aż cebula będzie zupełnie miękka. Piersi perliczki układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy do miękkości w temp. 180°C (20 minut) i podajemy na konfiturze z cebuli.
- 60 dag czerwonej cebuli
- 20 dag kurek (mogą być mrożone lub ze słoika)
- 2 łyżki posiekanej natki
- 4 piersi perliczki
- 1 butelka czerwonego wina typu madera
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki