Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jagnięcina w warzywach
Jagnięcina w warzywach - składniki:
Jagnięcina w warzywach - sposób przygotowania:
Bakłażany obieramy, kroimy w kostkę, solimy, odstawiamy na 30 min, osączamy i opłukujemy. Pomidory obieramy, usuwamy środki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę siekamy w piórka. Mięso kroimy na kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia, odszumowując,i gotujemy 10 min. Wylewamy wodę, mięso płuczemy i myjemy garnek. Wkładamy do niego jagnięcinę, zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy cebulę i dusimy około półtorej godziny, aż mięso zmięknie. Jeśli woda się wygotuje, stopniowo dolewamy kolejne porcje, ale w małych ilościach, by nie powstało za dużo wywaru. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy bakłażany oraz papryki i gotujemy 15 minut. Dodajemy pomidory i mieszamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, posypujemy natką oraz dżodżenem i pieczemy w temp. 200°C przez 40 min, aż woda odparuje, a na powierzchni powstanie delikatna skórka.
Informacje o Jagnięcina w warzywach
-
Wielki sekret taratora
wodę z dodatkiem octu. Wbijamy pojedynczo jajka do filiżanki, tak aby żółtko się nie rozlało, ostrożnie przelewamy na wrzątek i gotujemy 3 minuty. Delikatnie wyjmujemy łyżką cedzakową, kładziemy na jogurcie. Każdą porcję polewamy masłem i posypujemy papryką. Jagnięcina w
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki