Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z soczewicą i papryką
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z soczewicą i papryką - składniki:
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z soczewicą i papryką - sposób przygotowania:
W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy starty czosnek i posiekaną cebulę. Przesmażamy. Dodajemy soczewicę, pomidory, listek, przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu, stopniowo uzupełniając bulionem, aż soczewica zmięknie (30-35 minut). Mniej więcej 10 min przez końcem gotowania dodajemy pokrojone w kawałki papryki. Tuż po ugotowaniu wsypujemy kuskus. Doprawiamy, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut, aż kuskus napęcznieje. Zupę podajemy posypaną natką.
- 3 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- duża cebula
- 3 łyżki czerwonej soczewicy
- puszka krojonych pomidorów
- listek laurowy
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- 4 łyżki kuskusu
- sól
- pieprz
- 1/2 pęczka natki do posypania
- szczypta rozmarynu
- szczypta tymianku
- szczypta oregano
- szczypta ostrej papryki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki