Makaron z sosem mięsnym
- 40 dag makaronu spaghetti
- 3 łyżki oliwy
- 2 marchewki pokrojonej w małą kostkę
- 1 łodyga pokrojona w małą kostkę selera naciowego
- 1 duża posiekana cebula
- 70 dag mielonej cielęciny
- 25 dag mielonej wieprzowiny
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- sól i świeżo mielony pieprz
- 1.25 szklanki wytrawnego białego wina
- 1.25 szklanki pokrojonych (wraz z sosem) pomidorów z puszki
- 1 szklanka bulionu wołowego albo cielęcego
- 1.5 łyżeczki listków świeżego tymianku
- spora szczypta startej gałki muszkatołowej
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- świeżo starty parmezan
Informacje o Makaron z sosem mięsnym
-
Pomidorowy zawrót głowy
. Przynajmniej wiesz, że jest bez żadnych konserwantów czy sztucznych barwników. Taki sos będzie świetnym dodatkiem do makaronu, pizzy, sosu mięsnego czy do warzyw. 2 kg dojrzałych gruntowych pomidorów (najlepiej owalnych) 1 cebula pokrojona w kostkę 3 posiekane ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1/2 szklanki
-
Smaczne i sycące - zapiekanki
w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedź i przełóż do dużego naczynia do zapiekania. Do makaronu dodaj sos mięsny, dwie łyżki beszamelu, połowę startego sera i dokładnie wymieszaj. Następnie całość zalej pozostałym sosem, posyp serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz 25-30
-
Za co kochamy Włochów?
ravioli Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Uwielbiał ją bajkowy kot Garfield, uwielbia też pewnie z pół świata. Lasagne to po prostu duże prostokątne płaty makaronu przekładane sosem - mięsnym lub wegetariańskim - zapieczone z serem. Nasza
-
Zapiekany makaron - z mięsem i nie tylko
były bardzo kwaśne. Dodaj posiekane zioła i odstaw. Makaron ugotuj na półtwardo w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedź i przełóż do dużego naczynia do zapiekania. Do makaronu dodaj sos mięsny, dwie łyżki beszamelu, połowę startego sera i dokładnie wymieszaj. Następnie całość zalej pozostałym sosem
-
Z makaronem, kaszą, ryżem, ziemniakami - sycące ZAPIEKANKI na chłodniejsze dni
. Dodaj posiekane zioła i odstaw. Makaron ugotuj na półtwardo w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedź i przełóż do dużego naczynia do zapiekania. Do makaronu dodaj sos mięsny, dwie łyżki beszamelu, połowę startego sera i dokładnie wymieszaj. Następnie całość zalej pozostałym sosem, posyp serem i wstaw do
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki