Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron z sosem mięsnym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron z sosem mięsnym - składniki:
Makaron z sosem mięsnym - sposób przygotowania: Rozgrzewamy oliwę w rondlu o grubym dnie. Wkładamy marchewkę, selera oraz cebulę i smażymy 10 minut, aż cebula się przyrumieni, cały czas mieszając. Dodajemy cielęcinę, wieprzowinę i czosnek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy, rozcierając grudki mięsa drewnianą łyżką, około 10 minut. Wlewamy wino, pomidory z zalewą i bulion, dodajemy tymianek i gałkę. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień, gotujemy 3 godziny, dość często mieszając. Na koniec dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy ugotowany al dente makaron. Posypujemy parmezanem i podajemy.

Informacje o Makaron z sosem mięsnym

  • Pomidorowy zawrót głowy

    Pomidorowy zawrót głowy

    . Przynajmniej wiesz, że jest bez żadnych konserwantów czy sztucznych barwników. Taki sos będzie świetnym dodatkiem do makaronu, pizzy, sosu mięsnego czy do warzyw. 2 kg dojrzałych gruntowych pomidorów (najlepiej owalnych) 1 cebula pokrojona w kostkę 3 posiekane ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1/2 szklanki

  • Smaczne i sycące - zapiekanki

    Smaczne i sycące - zapiekanki

    w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedź i przełóż do dużego naczynia do zapiekania. Do makaronu dodaj sos mięsny, dwie łyżki beszamelu, połowę startego sera i dokładnie wymieszaj. Następnie całość zalej pozostałym sosem, posyp serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz 25-30

  • Za co kochamy Włochów?

    Za co kochamy Włochów?

    ravioli Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Uwielbiał ją bajkowy kot Garfield, uwielbia też pewnie z pół świata. Lasagne to po prostu duże prostokątne płaty makaronu przekładane sosem - mięsnym lub wegetariańskim - zapieczone z serem. Nasza

  • Zapiekany makaron - z mięsem i nie tylko

    Zapiekany makaron - z mięsem i nie tylko

    były bardzo kwaśne. Dodaj posiekane zioła i odstaw. Makaron ugotuj na półtwardo w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedź i przełóż do dużego naczynia do zapiekania. Do makaronu dodaj sos mięsny, dwie łyżki beszamelu, połowę startego sera i dokładnie wymieszaj. Następnie całość zalej pozostałym sosem

  • Z makaronem, kaszą, ryżem, ziemniakami - sycące ZAPIEKANKI na chłodniejsze dni

    Z makaronem, kaszą, ryżem, ziemniakami - sycące ZAPIEKANKI na chłodniejsze dni

    . Dodaj posiekane zioła i odstaw. Makaron ugotuj na półtwardo w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedź i przełóż do dużego naczynia do zapiekania. Do makaronu dodaj sos mięsny, dwie łyżki beszamelu, połowę startego sera i dokładnie wymieszaj. Następnie całość zalej pozostałym sosem, posyp serem i wstaw do