Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tatar z pstrąga z rodzynkami, bavarese z łososia, marynowany tuńczyk

Autor
A A A
  • Tatar z pstrąga z rodzynkami, bavarese z łososia, marynowany tuńczyk

    Fot. Marcin Kiełbiewski

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tatar z pstrąga z rodzynkami, bavarese z łososia, marynowany tuńczyk - składniki:
Tatar z pstrąga z rodzynkami, bavarese z łososia, marynowany tuńczyk - sposób przygotowania: Przygotowujemy tatara. Rybę, cebulę, rodzynki i natkę drobno siekamy, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z grzankami i skrapiamy oliwą. Robimy bavarese. Mleko zagotowujemy z łososiem. Kiedy mięso będzie miękkie (po ok. 5 min), miksujemy, łączymy z utartym żółtkiem, dodajemy namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatynę i ubitą śmietanę. Schładzamy w lodówce. Kawałek tuńczyka marynujemy w oliwie, occie, cukrze i imbirze przez 12 godz. Kroimy w plastry i układamy na talerzu z tatarem i bavarese. Podajemy ze świeżym pieczywem, np. chałką.