Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tatar z pstrąga z rodzynkami, bavarese z łososia, marynowany tuńczyk
Tatar z pstrąga z rodzynkami, bavarese z łososia, marynowany tuńczyk - składniki:
Tatar z pstrąga z rodzynkami, bavarese z łososia, marynowany tuńczyk - sposób przygotowania:
Przygotowujemy tatara. Rybę, cebulę, rodzynki i natkę drobno siekamy, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z grzankami i skrapiamy oliwą. Robimy bavarese. Mleko zagotowujemy z łososiem. Kiedy mięso będzie miękkie (po ok. 5 min), miksujemy, łączymy z utartym żółtkiem, dodajemy namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatynę i ubitą śmietanę. Schładzamy w lodówce. Kawałek tuńczyka marynujemy w oliwie, occie, cukrze i imbirze przez 12 godz. Kroimy w plastry i układamy na talerzu z tatarem i bavarese. Podajemy ze świeżym pieczywem, np. chałką.
- Tatar z pstrąga:
- 3 filety z pstrąga
- 3 małe cebulki
- 6 łyżeczek rodzynek
- 12 gałązek natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- garść grzanek
- oliwa
- Bavarese z łososia:
- 300 ml mleka
- 300 g łososia
- 6 żółtek
- 1 pełna łyżeczka żelatyny
- 300 ml śmietany 30%
- Marynowany tuńczyk:
- 250 g tuńczyka
- 6 łyżek oliwy
- 3 łyżki octu sherry
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka imbiru
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki