Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grillowane kotleciki jagnięce z grzybową musztardą
Grillowane kotleciki jagnięce z grzybową musztardą - składniki:
Grillowane kotleciki jagnięce z grzybową musztardą - sposób przygotowania:
Grzyby moczymy we wrzątku przez 20 minut. Wyjmujemy i odciskamy, płyn przecedzamy przez ręcznik papierowy i wlewamy do rondelka. Płyn z moczenia grzybów redukujemy na małym ogniu do obj. 1/8 szklanki. Łączymy z musztardą, masłem i szczyptą pieprzu, dusimy, aż sos zgęstnieje (przez jakieś 2 minuty). Wrzucamy grubo posiekane grzyby. Przelewamy do miseczki i studzimy. Następnie dodajemy pietruszkę. Miksujemy rozmaryn, sól oraz czosnek i 1/4 łyżeczki pieprzu na gruboziarnistą pastę. Mięso nacieramy oliwą oraz pastą. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 4 min z każdej strony. Podajemy z sosem grzybowo-musztardowym.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki