Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grillowane kotleciki jagnięce z grzybową musztardą

Autor
A A A
  • Grillowane kotleciki jagnięce z grzybową musztardą

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grillowane kotleciki jagnięce z grzybową musztardą - składniki:
Grillowane kotleciki jagnięce z grzybową musztardą - sposób przygotowania: Grzyby moczymy we wrzątku przez 20 minut. Wyjmujemy i odciskamy, płyn przecedzamy przez ręcznik papierowy i wlewamy do rondelka. Płyn z moczenia grzybów redukujemy na małym ogniu do obj. 1/8 szklanki. Łączymy z musztardą, masłem i szczyptą pieprzu, dusimy, aż sos zgęstnieje (przez jakieś 2 minuty). Wrzucamy grubo posiekane grzyby. Przelewamy do miseczki i studzimy. Następnie dodajemy pietruszkę. Miksujemy rozmaryn, sól oraz czosnek i 1/4 łyżeczki pieprzu na gruboziarnistą pastę. Mięso nacieramy oliwą oraz pastą. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 4 min z każdej strony. Podajemy z sosem grzybowo-musztardowym.