Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Spas
Spas - składniki:
Spas - sposób przygotowania:
Ryż gotujemy na sypko, przecedzamy, zachowując wodę z gotowania (ok. litra, w razie potrzeby uzupełniamy wodą lub wywarem drobiowo-warzywnym). Cebulę drobno siekamy i przesmażamy na maśle w dużym garnku o grubym dnie, aż do zeszklenia. Jajko roztrzepujemy z mąką, dodajemy jogurt lub maślankę, dokładnie mieszamy. Wlewamy do garnka, w którym jest zeszklona cebula, dodajemy wodę z gotowania ryżu. Doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając, aby zupa nie przywarła do dna. Dodajemy ugotowany wcześniej ryż, doprawiamy solą i pieprzem, przed podaniem posypujemy posiekaną kolendrą albo miętą.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki