Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Purée ziemniaczane z korniszonami
Purée ziemniaczane z korniszonami - składniki:
Purée ziemniaczane z korniszonami - sposób przygotowania:
Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, ugotowane odparowujemy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy masło, musztardę, korniszony pokrojone w małe słupki, sól oraz pieprz. Mieszamy widelcem aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
- 500 g ziemniaków na purée
- 1.5 łyżki masła
- 3 łyżeczki musztardy Dijon
- 5 małych korniszonów Maille w sosie winegret
- sól
- czarny pieprz z młynka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki