Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pulpeciki w zalewie słodko-kwaśnej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pulpeciki w zalewie słodko-kwaśnej - składniki:
Pulpeciki w zalewie słodko-kwaśnej - sposób przygotowania: Mieszamy mięso, parmezan, roztrzepane jajka, bułkę tartą namoczoną w mleku, rozgnieciony czosnek, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Formujemy z masy okrągłe pulpeciki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. W rondelku szklimy na oliwie drobno pokrojone cebule. Solimy, dodajemy ocet, cukier i liść laurowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, aż ocet wyparuje. Zalewamy sosem pulpeciki, posypujemy zmielonymi, uprażonymi migdałami i podajemy na ciepło.