Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pulpeciki w zalewie słodko-kwaśnej
Pulpeciki w zalewie słodko-kwaśnej - składniki:
Pulpeciki w zalewie słodko-kwaśnej - sposób przygotowania:
Mieszamy mięso, parmezan, roztrzepane jajka, bułkę tartą namoczoną w mleku, rozgnieciony czosnek, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Formujemy z masy okrągłe pulpeciki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. W rondelku szklimy na oliwie drobno pokrojone cebule. Solimy, dodajemy ocet, cukier i liść laurowy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, aż ocet wyparuje. Zalewamy sosem pulpeciki, posypujemy zmielonymi, uprażonymi migdałami i podajemy na ciepło.
- 700 g mielonego mięsa
- 100 g tartego parmezanu
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- 50 ml mleka
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
- mąka
- oliwa
- 2 cebule
- 120 ml octu z wina białego
- 2 łyżki cukru
- 1 liść laurowy
- 100 g prażonych migdałów
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki