Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto francuskie z nadzieniem z pesto

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Ciasto francuskie z nadzieniem z pesto - składniki:
Ciasto francuskie z nadzieniem z pesto - sposób przygotowania: Rozmrażamy ciasto, sklejamy jego płaty roztrzepanym jajkiem, tak aby powstał duży kwadrat. Grubo kroimy rukolę. Ciasto rozwijamy na stole i smarujemy je pesto, z jednej strony pozostawiając wolny brzeg o szerokości 1 cm. Posypujemy rukolą. Zwijamy, zaczynając od strony pokrytej pesto, wolny brzeg smarujemy jajkiem i sklejamy rulon. Kroimy go w ślimaczki o szerokości 1,5 cm. Układamy na blasze wyścielonej pergaminem, następnie smarujemy resztą jajka i posypujemy parmezanem. Pieczemy przez 15-20 min w temperaturze 200°C.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty