Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Biała rzodkiew

Autor
A A A
  • Biała rzodkiew

    Fot. Agata Jakubowska / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Biała rzodkiew - składniki:
  • 250 g białej rzodkwi
  • 1 cytryna
  • 1 cebula
  • sól
  • 2-3 łyżki oliwy
  • garść zielonych oliwek bez pestek
Biała rzodkiew - sposób przygotowania: Obieramy rzodkiew i kroimy w cienkie plasterki, zraszamy sokiem z całej cytryny. Dodajemy posiekaną cebulę, solimy. Mieszamy z oliwą i dekorujemy oliwkami.

Informacje o Biała rzodkiew

  • Sushi wciąż kusi

    Sushi wciąż kusi

    ostrygowego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki wody 1 cebulka dymka (wraz ze szczypiorem) 1 niezbyt duża biała rzodkiew Stek z tuńczyka zawijamy w folię przezroczystą, formujemy w

  • Tempura

    maczania, obok utartą białą rzodkiew daikon, którą należy dodać do sosu, i flakonik z sosem do uzupełniania. Kąski otulone delikatnym ciastem przynoszone są gorące, zaraz po usmażeniu. Można zamówić zestaw, wybrać tylko swoje ulubione smaki lub zdać się na specjalistę - tempura

  • Chudsza kuchnia

    Chudsza kuchnia

    Slow Food, podrzucił mi niedawno tłoczone na zimno oleje rodzimej produkcji. Lniany, rzepakowy, słonecznikowy i z pestek dyni - są fantastyczne, pachnące i mocne. Carpaccio z pieczarek z wiórkami selera naciowego, z wielkiej białej rzodkwi (posolona mięknie i daje się układać

  • Zamiast karpia i śledzia

    Zamiast karpia i śledzia

    dymka (wraz ze szczypiorem) 1 niezbyt duża biała rzodkiew Stek z tuńczyka zawijamy w folię przezroczystą, formujemy w rulon i wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie odwijamy folię i obtaczamy rybę w sezamie. Rozgrzewamy oliwę na patelni i obsmażamy tuńczyka po półtorej minuty z każdej strony

  • Na targu w Tunisie

    Na targu w Tunisie

    . Biała rzodkiew 250 g białej rzodkwi, 1 cytryna, 1 cebula, sól, 2-3 łyżki oliwy, garść zielonych oliwek bez pestek Obieramy rzodkiew i kroimy w cienkie plasterki, zraszamy sokiem z całej cytryny. Dodajemy posiekaną cebulę, solimy. Mieszamy z oliwą i

  • Ryba po mistrzowsku

    Ryba po mistrzowsku

    Polędwica z norweskiego dorsza z warzywami i nutą czosnku 2 porcje Składniki: 400 g fileta z dorsza norweskiego ze skórą 2 ząbki czosnku   1 gałązka tymianku 2 łyżki masła 1 marchew 1 seler ¼ białej rzodkwi 1 korzeń pietruszki 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 gałązka tymianku 2

  • Rozgrzewające witaminy - sposób na zdrowie od Hortex!

    Rozgrzewające witaminy - sposób na zdrowie od Hortex!

    pokroić w cienkie paski i podsmażyć na 1/2 łyżeczki oleju kokosowego przez 2 minuty. Zupę podawać posypaną przygotowanym sezamem, białą rzodkwią i drobno posiekanym lubczykiem i startym parmezanem.UWAGA: jeżeli nie masz ugotowanej kaszy jaglanej możesz dodać nieugotowaną (ziarna sypkie) przednio przelane

  • Czarna rzepka - śmierdziel, ale zdrowy

    Czarna rzepka - śmierdziel, ale zdrowy

    rzepa (może też być biała rzodkiew)   1 jabłko   sól   cukier   słodka śmietana (lub ewentualnie