Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa krem z żółtej papryki i fasoli z prażonymi pistacjami
Zupa krem z żółtej papryki i fasoli z prażonymi pistacjami - składniki:
Zupa krem z żółtej papryki i fasoli z prażonymi pistacjami - sposób przygotowania:
Papryki myjemy i kroimy, cebule obieramy i grubo siekamy. Dusimy na oliwie przez 10 minut, dodajemy fasolę, tymianek i tyle bulionu warzywnego, aby wszystko zakrył. Gotujemy jeszcze przez 15 min. Wyjmujemy tymianek, miksujemy zupę, przyprawiamy ją solą oraz pieprzem. Na małej patelni prażymy pistacje. Wlewamy zupę do talerzy. Dekorujemy pistacjami i podajemy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki