Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa krem z żółtej papryki i fasoli z prażonymi pistacjami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa krem z żółtej papryki i fasoli z prażonymi pistacjami - składniki:
Zupa krem z żółtej papryki i fasoli z prażonymi pistacjami - sposób przygotowania: Papryki myjemy i kroimy, cebule obieramy i grubo siekamy. Dusimy na oliwie przez 10 minut, dodajemy fasolę, tymianek i tyle bulionu warzywnego, aby wszystko zakrył. Gotujemy jeszcze przez 15 min. Wyjmujemy tymianek, miksujemy zupę, przyprawiamy ją solą oraz pieprzem. Na małej patelni prażymy pistacje. Wlewamy zupę do talerzy. Dekorujemy pistacjami i podajemy.