Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Warzywny krem z fetą
Warzywny krem z fetą - składniki:
Warzywny krem z fetą - sposób przygotowania:
Seler, marchew i pietruszkę gotujemy w 1 l wody do miękkości. Podsmażamy na oliwie brokuła podzielonego na różyczki wraz z plastrami pomarańczy przez 2-3 minuty. Pod koniec smażenia wlewamy wywar z warzyw (warzyw możemy użyć do sałatki) i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Studzimy. Dodajemy starty imbir, pieprz, sos sojowy, sok z cytryny i pomarańczy, bazylię i sól. Miksujemy. Przed podaniem podgrzewamy, wlewamy do miseczek, posypujemy kawałkami fety.
- 10 dag selera
- 20 dag marchewki
- 10 dag pietruszki
- 1 l wody
- 1 brokuł
- 1/2 pomarańczy
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cm świeżego imbiru
- 1/2 łyżeczki zielonego pieprzu
- 1 łyżka sosu sojowego
- sok z 1/2 cytryny
- sok z 1/2 pomarańczy
- 1/2 pęczka bazylii
- sól
- 150 g greckiej fety
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki