Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grillowane pory

Autor
A A A
  • Grillowane pory

    Fot. M&K Duklas / duklas.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grillowane pory - składniki:
Grillowane pory - sposób przygotowania: Obieramy z wierzchnich liści; jeśli są duże, przecinamy wzdłuż na pół. Wkładamy warzywa do posolonej, wrzącej wody. Gotujemy na małym ogniu ok. 8 minut, aż zmiękną. Warzywa wyjmujemy z wody, osuszamy, skrapiamy oliwą. Grillujemy przeciętą stroną do dołu na mocno rozgrzanym ruszcie ok. 6 minut, obracamy i dopiekamy pory jeszcze ok. 3 minut, doprawiamy solą i pieprzem.