Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pompa olejowa - La poumpo a l'oli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pompa olejowa - La poumpo a l'oli - składniki:
Pompa olejowa - La poumpo a l'oli - sposób przygotowania: Mieszamy drożdże ze 100 g mąki, zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na godzinę. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto, aż będzie miękkie i elastyczne. Odstawiamy, by rosło przez kolejną godzinę. Rozwałkowujemy na okrągły placek i wkładamy do formy lub na blachę. Zostawiamy na następną godzinę w ciepłym miejscu (ok. 30°C). Nagrzewamy piekarnik do temp. 200°C, wkładamy ciasto na 20 minut. Natychmiast po wyjęciu z pieca smarujemy je (pędzelkiem) odrobiną oliwy.