Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Leniwe pierogi z koperkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Leniwe pierogi z koperkiem - składniki:
Leniwe pierogi z koperkiem - sposób przygotowania: Ser mielemy i mieszamy z mąką, żółtkami, startą fetą i siekanym koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką i toczymy wałek o średnicy 2 cm, a następnie kroimy kluseczki. Robimy sos: bób wyłuskujemy z łupin, dokładnie umytą marchewkę i cukinię kroimy w kostkę, cebule siekamy. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebule i dodajemy resztę jarzyn. Oprószamy solą i pieprzem i dusimy 10-15 minut (można dodać trochę wody). Gotujemy pierogi w osolonym wrzątku, odcedzamy, łączymy z sosem i natychmiast podajemy.
Pierogi leniwe - "el clasico" każdej wizyty u babci