Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Morele faszerowane mielonym mięsem
Morele faszerowane mielonym mięsem - składniki:
Morele faszerowane mielonym mięsem - sposób przygotowania:
Morele moczymy przez 10 minut w ciepłej wodzie, a potem, w tej samej wodzie, gotujemy przez 10 minut na małym ogniu. Mięso smażymy przez 5 minut na rozgrzanej oliwie. Zdejmujemy z ognia, przyprawiamy i dodajemy ryż. Powstałym farszem nadziewamy morele. W garnku mieszamy rosół z cukrem. Wkładamy faszerowane morele i doprowadzamy do wrzenia. Dusimy przez 15 minut.
Faszerowane warzywa - nawPYCHAj im!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki