Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kopytka z sosem paprykowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kopytka z sosem paprykowym - składniki:
Kopytka z sosem paprykowym - sposób przygotowania: Czyścimy i kroimy paprykę w kostkę. Czyścimy peperoni, przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestki i kroimy w drobną kostkę. Obieramy czosnek i drobno siekamy, a następnie rumienimy na oliwie. Dodajemy obie papryki oraz bulion i dusimy bez przykrycia ok. 15 min. Myjemy brokuły i dzielimy na różyczki. Blanszujemy w 4 l wrzącej wody przez 3 min, po czym hartujemy w zimnej wodzie (wody z blanszowania nie wylewamy). Do sosu z peperoni i papryką dodajemy bazylię i śmietanę. Wkładamy brokuły. Doprawiamy solą i pieprzem. Wodę z blanszowania brokułów ponownie zagotowujemy i gotujemy w niej kopytka zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i polewamy sosem. Na koniec posypujemy serem.
Koń by się uśmiał, że jakby wiedział, że tak łatwo można zrobić kopytka z aromatycznym sosem winno-maślanym