Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z rzodkiewek

Autor
A A A
  • Sałatka z rzodkiewek

    Fot. Marta Dymek

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z rzodkiewek - składniki:
Sałatka z rzodkiewek - sposób przygotowania: Orzechy arachidowe wysypujemy na rozgrzaną patelnię i prażymy przez 30 sekund. Następnie posypujemy je cukrem trzcinowym. Kiedy cukier zacznie się topić i oblepi orzeszki, patelnię zdejmujemy z ognia i odstawiamy. Gdy orzechy wystygną, rozgniatamy je na mniejsze kawałki w moździerzu. Oczyszczone rzodkiewki kroimy na cieniutkie plasterki, wkładamy do sporej miski. Imbir i chilli siekamy, dodajemy do rzodkiewek razem z cukrem, sokiem z limonki, sosem sojowym oraz szczyptą soli. Wszystko mieszamy, ugniatając rzodkiewki, tak aby puściły jak najwięcej soku, który ma się połączyć z przyprawami. Posypujemy grubo posiekanymi ziołami oraz prażonymi orzeszkami.

Informacje o Sałatka z rzodkiewek

  • Menu dnia z sałatką i tostami

    Menu dnia z sałatką i tostami

    Propozycja przystawki dla fanów nowalijek - kolorowa sałatka z rzodkiewkami, radicchio i dymką. Zobacz przepis na sałatkę z rzodkiewkami i radicchio . Caverswall Harlech Serwis LUBIANA Serwis Obiadowy LUMINARC SERWIS OBIADOWY Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny

  • Dania na wiosenny stół

    Dania na wiosenny stół

    ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Sałatka z rzodkiewkami, ogórkiem, ugotowanym na twardo jajkiem i lekkim sosem Zobacz przepis na wiosenną sałatkę Glasmark Salaterka OLIWIA 5... Krosno Salaterka ELEGANCE 5... TARNÓW Salaterka 13cm Sprawdź ceny

  • Co jeść w kwietniu?

    Co jeść w kwietniu?

    . duszone w maśle. Do jedzenia nadają się także rzodkiewkowe liście - można z nich zrobić pesto albo przygotować zieloną, nieco pikantną w smaku zupę. Zobacz przepis na rzodkiewki duszone w maśle . Zobacz przepis na francuską zupę z liści rzodkiewek . Sałatka z rzodkiewkami i radicchio Składniki: 2

  • Inspiracje: Pierwsza Komunia Święta

    Inspiracje: Pierwsza Komunia Święta

    . Dodaj tymianek, przypraw pieprzem i solą, zmiksuj. Do zupy włóż główki szparagów, posyp parmezanem i tymiankiem. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Orzeźwiający dodatek do obiadu mięsnego i rybnego. Ostra rzodkiewka pobudzi apetyt i przypomni o słonecznej pogodzie. Zobacz przepis na wiosenną sałatkę z

  • Kuchnia skandynawska. Najlepsze przepisy na co dzień i od święta

    Kuchnia skandynawska. Najlepsze przepisy na co dzień i od święta

    posiekaj, przełóż do miski ze śledziem, dodaj koperek i szczypiorek. Dodaj majonez oraz śmietanę, dopraw solą i pieprzem, całość delikatnie wymieszaj. Rzodkiewki oczyść i umyj, pokrój w kostkę. Pieczywo pokrój w małe kromki i ułóż na nich sałatkę, posyp rzodkiewką i udekoruj szczypiorkiem. Autorzy: Karin