Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marynowany ser kozi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Marynowany ser kozi - składniki:
  • 4 plastry rolady koziej (np. Soignon)
  • 2 łyżki świeżego tymianku
  • kilka ziaren rozgniecionego czerwonego pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • oliwa z pierwszego tłoczenia
  • 4 kromki wiejskiego chleba
Marynowany ser kozi - sposób przygotowania: Plastry serka obtaczamy w tymianku i czerwonym pieprzu. Układamy w słoiku razem z liśćmi laurowymi i zalewamy oliwą. Marynujemy co najmniej przez 24 godziny w temperaturze pokojowej. Każdy plaster serka układamy na grzance z wiejskiego chleba i podgrzewamy w gorącym piekarniku (przez około 5 minut) - tak aby lekko się stopił. Serwujemy natychmiast.

Informacje o Marynowany ser kozi

  • Opactwo kozich serów

    Opactwo kozich serów

    szczypiorek. Wrzucamy cukinię, zalewamy odrobiną wody i gotujemy 15 minut na wolnym ogniu. Miksujemy, solimy i pieprzymy. Zupę podajemy gorącą, z kawałkami serka Rocamadour. Marynowany ser kozi 4 plastry rolady koziej (np. Soignon), 2 łyżki świeżego