Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotleciki z łososia z kapustą pekińską

Autor
A A A
  • Kotleciki z łososia z kapustą pekińską

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kotleciki z łososia z kapustą pekińską - składniki:
  • 2 jaja
  • 400 g posiekanego wędzonego łososia
  • 4-5 zielonych liści pekińskiej kapusty
  • po łyżce musztardy
  • oliwy
  • soku z cytryny
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 2-3 łyżki mąka+kukurydziana">mąki kukurydzianej + mąka do panierowania
  • oliwa do smażenia
  • kiełki słonecznika
Kotleciki z łososia z kapustą pekińską - sposób przygotowania: Roztrzepujemy jajka. Wrzucamy posiekanego łososia i pokrojoną w cienkie paseczki kapustę. Dodajemy musztardę, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy. Wsypujemy mąkę, tyle, aby dało się uformować niewielkie kotleciki. Smażymy na oliwie, odsączamy z tłuszczu. Podajemy posypane kiełkami.