Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ser pleśniowy, winogrona i orzechy
Ser pleśniowy, winogrona i orzechy - składniki:
Ser pleśniowy, winogrona i orzechy - sposób przygotowania:
Winogrona kroimy na połówki, usuwamy pestki. Układamy owoce na dnie naczynek (kilka odkładamy do dekoracji). Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie. Podgrzewamy połowę śmietanki i dodajemy pokruszony ser, energicznie mieszając. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Studzimy. Drugą połowę śmietany ubijamy na sztywno i dodajemy do tej ostudzonej. Doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy mieszaninę na winogrona i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Posypujemy posiekanymi orzechami i dekorujemy połówkami winogron.
- 200 g winogron
- 2 łyżeczki żelatyny
- 300 ml śmietanki 30%
- 120 g sera pleśniowego
- sól
- pieprz
- 100 g orzechów włoskich
Kulki mocy - zyskaj super moce przed maratonem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki