Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ser pleśniowy, winogrona i orzechy

Autor
A A A
  • Ser pleśniowy, winogrona i orzechy

    Fot. M&K Duklas / duklas.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ser pleśniowy, winogrona i orzechy - składniki:
Ser pleśniowy, winogrona i orzechy - sposób przygotowania: Winogrona kroimy na połówki, usuwamy pestki. Układamy owoce na dnie naczynek (kilka odkładamy do dekoracji). Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie. Podgrzewamy połowę śmietanki i dodajemy pokruszony ser, energicznie mieszając. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Studzimy. Drugą połowę śmietany ubijamy na sztywno i dodajemy do tej ostudzonej. Doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy mieszaninę na winogrona i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Posypujemy posiekanymi orzechami i dekorujemy połówkami winogron.
Kulki mocy - zyskaj super moce przed maratonem