Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Suflet z owocu marakui
Suflet z owocu marakui - składniki:
Suflet z owocu marakui - sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Cztery kamionkowe miseczki do sufletu lekko natłuszczamy i oprószamy cukrem pudrem. Nadmiar cukru wysypujemy. Masło roztapiamy w rondlu, dodajemy mąkę i mieszamy przez minutę, aż zacznie się pienić. Zdejmujemy z ognia i stopniowo dodajemy mleko. Ponownie gotujemy przez 5 min, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Zmniejszamy ogień i dalej gotujemy, mieszając przez 2 min. Przekładamy do miski, dodajemy cukier i miąższ owocowy, mieszamy. Masa może być grudkowata. Białka ubijamy na sztywną pianę. Metalową łyżką przekładamy sporą porcję piany do miski z masą mleczno-owocową i mieszamy. Na koniec dodajemy resztę piany i delikatnie łączymy, żeby nie opadła. Przekładamy do miseczek. Ustawiamy na blasze i pieczemy przez około 20 minut, aż suflety się zarumienią i urosną, ale jeszcze nie stężeją całkowicie. Posypujemy cukrem pudrem i podajemy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki