Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pauzhi - mięsne bułeczki

Autor
A A A
  • Pauzhi - mięsne bułeczki

    Fot. Marcin Kiełbiewski

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pauzhi - mięsne bułeczki - składniki:
Pauzhi - mięsne bułeczki - sposób przygotowania: Nie różni się to od wyrabiania ciasta na pizzę. Mieszamy w misce letnią wodę, drożdże i cukier. Zagniatamy z mąką. Dodajemy olej i kontynuujemy zagniatanie przez 10 min. Natłuszczamy miskę olejem, wkładamy ciasto i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy na godzinę. Robimy nadzienie. Siekamy dymki, imbir kroimy w cieniutkie paseczki. Mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami. Rozwałkowujemy ciasto i dzielimy je na 20 porcji. Z każdej formujemy kulkę i rozpłaszczamy ją, tak aby brzegi były cieńsze. Na środku każdej porcji kładziemy łyżkę nadzienia, łączymy brzegi, formując równe fałdki. Przenosimy bułeczki na papier do pieczenia, odstawiamy na 20 min. Zagotowujemy wodę w garnku. Układamy bułki w bambusowym parowarze. Gotujemy na parze ok. 15 min. Podajemy od razu.