Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Domowy Baileys
Domowy Baileys - składniki:
Domowy Baileys - sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wlewamy do blendera i miksujemy na wysokich obrotach przez około 30 sekund. Wlewamy do butelki, szczelnie zamykamy i wstawiamy do lodówki. Przed rozlaniem do kieliszków starannie wstrząsamy. Domowy krem Baileys można przechowywać przez ok. 2 miesiące w lodówce
- 1 szklanka słodkiej śmietanki
- 1 puszka (400 g) skondensowanego słodkiego mleka
- 1 i 2/3 szklanki whiskey
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżki gotowej polewy czekoladowej
- 1 łyżeczka olejku waniliowego
- 1 łyżeczka olejku migdałowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki