Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kopytka z m±ki z cieciorki i ziemniaków z sosem rybnym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kopytka z m±ki z cieciorki i ziemniaków z sosem rybnym - składniki:
Kopytka z m±ki z cieciorki i ziemniaków z sosem rybnym - sposób przygotowania: Dokładnie umyte ziemniaki gotujemy do miękko¶ci. Obieramy ze skórki i zagniatamy. Mieszamy purée ziemniaczane z m±k± pszenn± i z cieciorki, jajkiem, rozmarynem, sol± i pieprzem. Z ciasta formujemy wałeczki o grubo¶ci ok. 2 cm. Każdy kroimy na kawałki długo¶ci ok. 3 cm. Układamy na stolnicy dobrze oprószonej m±k±. Przygotowujemy sos. Szalotki siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy rybę pokrojon± na małe kawałki. Smażymy. Wlewamy wino, mieszamy, aż odparuje. Dodajemy sól, pieprz, trochę rozmarynu i pomidory. Gotujemy na małym ogniu przez 15-20 minut. Kopytka gotujemy w dużej ilo¶ci osolonej wody. Kiedy wypłyn±, odcedzamy, mieszamy z sosem i podajemy.
Koń by się u¶miał, że jakby wiedział, że tak łatwo można zrobić kopytka z aromatycznym sosem winno-ma¶lanym